Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Türk Ceza Hukukunda Cinsel Özgürlüğe Karşı Suçlar (6545 ve 6763 sayılı Kanun Değişiklikleriyle)

Türk Ceza Hukukunda Cinsel Özgürlüğe Karşı Suçlar (6545 ve 6763 sayılı Kanun Değişiklikleriyle)



Sayfa Sayısı
:  
480
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750242366

105,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Dr. Fahri Gökçen Taner
2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl önce Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine, ardından da araştırma görevlisi olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilimdalı'nda göreve başlamıştır. 2007 yılında iki ay süreyle Fransa Hükümet Bursu’yla Lyon–1;1;3 Jean Moulin Üniversitesi’nde yüksek lisans tez konusuyla ilgili araştırmalarda bulunmuştur. “Ceza Hukuku’nda Zamanaşımı” başlıklı yüksek lisans tezini 2007 yılında bitirerek aynı yerde doktora eğitimine başlamıştır. Doktora tez araştırması sırasında 7 ay süreyle Roma ve Bologna Üniversiteleri’nde bulunmuştur. “Türk Ceza Hukukunda Cinsel Özgürlüğe Karşı Suçlar” adlı doktora tezini 2013 yılında tamamlamıştır.Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim dalında çalışmayı sürdürmektedir.   KİTAP HAKKINDA Bu çalışmada Türk Ceza Kanunu'nda "Cinsel Dokunulmazlığa Karsı Suçlar" başlığı altında düzenlenen, fakat korunan hukuki menfaat esas alındığında cinsel özgürlüğe karşı suçlar olarak anılmaları daha uygun olan cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz suçları ele alınmaktadır. Çalışmada; Türk, İtalyan ve Fransız öğretilerinde konuya ilişkin olarak ileri sürülen görüşlerin yanı sıra, her üç ülkenin yüksek yargı organlarının kararları sistematik bir biçimde incelenmiş ve tartışılmıştır. Özellikle cinsel suçlara ilişkin temyiz davalarına bakma yetkisinin Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nden, 14. Ceza Dairesi'ne geçmesi nedeniyle, her iki dairenin kararlarına birlikte yer verilerek okuyucunun bir karşılaştırma yapmasına da imkân tanınmak istenmiştir.

İlk basıya kıyasla hatrı sayılır ölçüde genişleyen ve güncelleştirilen ikinci basıda, öncelikle 6545 sayılı Kanun'la yapılan değişiklikler yerlerine işlenerek tartışılmış ve yeni yargı kararlarıyla birlikte değerlendirilmiştir. TCK'nın 102-105. maddeleri arasında yer alan tüm hükümleri etkileyen ve cezaları oldukça artıran 6545 sayılı Kanun karşısında, lehe kanuunn hangisi olduğu ve zaman bakımından uygulama sorunları her bir değişiklikte özellikle tartışılmıştır. 

Buna ek olarak Anayasa Mahkemesi'nin çocukların cinsel istismarı suçuna ilişkin verdiği iptal kararları, ardından kanun koyucunun yapmaya çalıştığı ancak kamuoyundan gördüğü tepki üzerine geri çektiği "mağdur çocuğun evlenmesi" esasına dayalı düzenleme ve sonuçta yürürlüğe giren 6763 sayılı Kanun ile bazı cinsel suçlulara ilişkin tedavi yükümlülüğünü düzenleyen yönetmelik de çalışmada ele alınan yeni konular arasındadır.

 
Konu Başlıkları
Cinsel Özgürlük Kavramı ve Cinsel Özgürlüğe Karşı Suçlarla Korunan Hukuki Menfaat
Cinsel Saldırı
Çocukların Cinsel İstismarı
Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
Cinsel Taciz