Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (68)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Terörizmin Finansmanı Suçu

Terörizmin Finansmanı Suçu



Sayfa Sayısı
:  
471
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750243271

145,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Terör ve terörizm, insanlığın karşılaştığı en önemli sorunların başında gelmektedir. Çünkü terör, masum sivilleri kapsayıcı biçimde halkın ve giderek daha geniş anlamda uluslararası toplumun bütününde yoğun bir korku ve yılgınlık hissi meydana getirerek dinsel, mezhepsel, bölgesel, etnik ve nihayet ideolojik taleplerin elde edilmesi amacıyla şiddetin her türünü kullanmayı meşru görmekte; terörizm ise bu şiddet hareketlerinin temelinde yer alan ideolojiyi sistematikleştirmeye ve organize etmeye çalışmaktadır.

Terörizmin gayrimeşru ideolojisini hayata geçirmeye çalışan teröristlerin, terör örgütlerinin ve bunlar tarafından amaca erişmek üzere başvurulması zorunlu görülen terör eylemlerinin yaşam kaynağını para ve diğer fonlar, kısacası finansal kaynaklar oluşturmaktadır. Mali kaynaklardan yoksun olan teröristlerin ve terör örgütlerinin varlığını sürdürmesi, istikrarlı, planlı ve sansasyonel eylemler gerçekleştirmesi ve en önemlisi hukuk düzenine aykırı marjinal hedeflerini realize etmesi mümkün değildir. Öyleyse terörle mücadelenin güvenlik ve sosyolojik boyutlarının yanı sıra ve hatta bunlardan önce mali ve hukuki enstrümanlarının dikkate alınması, dolayısıyla terörle etkin mücadele için öncelikle terörizmin finansmanının suç haline getirilmesi, faillerinin yaptırıma maruz bırakılması, terörün her türden finans kaynaklarının kurutulması ve böylece teröristin yaşam kaynağının elinden alınması gerekmektedir.

Bahsi edilen düşüncelerden hareketle hazırlanan bu çalışmanın amacı, terörizmin finansmanı suçunu önleyici ve özellikle cezalandırıcı boyutlarıyla önce kavramsal açıdan, sonra sırasıyla uluslararası hukuk ve Türk hukuku bakımından ele alarak incelemektir.

Konu Başlıkları
    Terörizmin Finansmanı Kavramı
    Ulusal Mevzuatta Terörizmin Finansmanı
    Uluslararası Mevzuatta Terörizmin Finansmanı
    Terörizmin Finansmanıyla Bağlantılı Kavramlar
    Türk Ceza Hukukunda Terörizmin Finansmanı Suçu
    Karşılaştırmalı Ceza Hukukunda Terörizmin Finansmanı Suçu
    Evrensel Yargı Kuruluşları Bağlamında Terörizmin Finansmanı Suçu