Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Taksirle Öldürme Taksirle Yaralama Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçları

Taksirle Öldürme Taksirle Yaralama Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçları



Sayfa Sayısı
:  
1150
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053007500

280,00 TL









KİTAP HAKKINDA
Kitabın 2018 yılı Mart ayında yayımlanan ilk baskısının tükenmesi ile yeniden yapılan çalışmalar sonucu kitabın içeriğinde yer verilen konular genişletilmiş, Dairemiz'in güncel uygulamaları ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararları kapsamında ilave birtakım konu ve güncel içtihatlara yer verilerek, kitabın ikinci baskısı oluşturulmuştur.
Taksirle Öldürme, Taksirle Yaralama ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçlarının temyiz yasa yolu incelemesi Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından yapılmaktadır. Kitabın ikinci baskısının hazırlanmasında, belirtilen suçlar kapsamında uygulamacılar açısından konunun daha iyi kavranıp anlaşılabilmesi bakımından ayrıntılı açıklamalar ile bilgi paylaşımında bulunulmaya, aynı zamanda Dairemiz'in ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun güncel içtihatları ve bu içtihatların özet bölümlerine yer verilerek, bu aktarımın anlaşılabilirliği desteklenmeye çalışılmıştır.
Kitabın ikinci baskısının içeriğinde görüleceği üzere, birinci baskıda yer verilen konular olan; taksirin unsurları, taksir kavramı ile olası kast kavramı arasındaki farklar, bilinçli taksir ve basit taksir kavramları arasındaki farklar, taksirli suç türleri olan trafik kazaları, iş kazaları ve maden kazaları, doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının sebebiyet verdikleri taksirle öldürme ve taksirle yaralama suçları, ayrıca ayrı ayrı konu başlıkları altında taksirle öldürme, taksirle yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçları ile bu suçlar kapsamında 5237 sayılı TCK'nın 50, 51, 52, 53, 61, 62. maddelerindeki hükümler ile diğer genel hükümler, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu, 4483 sayılı Kanun hükümleri ve yine bu suçlar kapsamında TCK'nın 58. maddesindeki tekerrür kavramının irdelenmesi konuları yanında, ilave birtakım konulara da yer verilmiştir. Yine taksirle öldürme, taksirle yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçları kapsamında Türk Ceza Hukuku Genel Hükümleri ile Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamındaki ilgili hükümler daha ayrıntılı bir biçimde açıklanmış; ayrıca belirtilen konular ile ilgili güncel tüm Mevzuat hükümleri irdelenerek aktarılmaya çalışılmıştır.