Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Osmanlı Ceza Hukuku - I (Genel Hükümler)

Osmanlı Ceza Hukuku - I (Genel Hükümler)



Sayfa Sayısı
:  
486
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786053006343

480,00 TL











Hukuk tarihimizde ceza hukuku genel hükümlerle ilgili kitapların yazılmasına suç teorisiyle ilgili hükümlerin ilk olarak yer aldığı 1858 Osmanlı Ceza Kanununun yürürlüÄŸe girmesinden sonra baÅŸlanmıştır. Bu kitaplardan bazıları anılan Kanunun ÅŸerhi, bazıları ise sistematik ders kitabıdır.


Ä°slam ceza hukuku modern hukuk sistematiÄŸi ile ve karşılaÅŸtırmalı olarak Mısırlı hukukçu Abdülkadir Udeh tarafından kaleme alınmıştır. Bu kitap, hem mezhepler arası karşılaÅŸtırmalı Ä°slam ceza hukukunu, hem de Batı hukuku ile mukayeseyi içermekte; ne var ki, Osmanlı uygulamasını yansıtmamaktadır. Udeh’in eseri Türkçeye iki defa tercüme edilmiÅŸ; ancak dilimizde Ä°slam ceza hukuku –Ä°slam Hukuku ve Türk Hukuk Tarihi ders kitapları içindeki bölümler hariç- genel hükümler tarzında telif de edilmemiÅŸtir.


M. Ebu Zehra’nın el-Cerime ve el-Ukube adlı iki ciltlik kitabı da Türkçe’ye çevrilmiÅŸse de, çevirinin baÅŸarılı olduÄŸunu söylemek gerçekten güçtür.


Kitabımızın ikinci basısı üzerinden dört yıldan fazla süre geçti. Mevcudu tükendi. Bu basıda, önceki basılarda yer alan tazir suç tipleri önemli ölçüde Osmanlı Ceza Hukuku Özel Hükümler kitabımıza aktarılmış, infaz hukuku kısmında da hapis cezasının infazı Hukuk Tarihimizde Hapis kitabımızda yer aldığı için bu kitaptan çıkarılmıştır.