Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Nefret Suçları

Nefret Suçları



Sayfa Sayısı
:  
205
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9786051464626

150,00 TL









Nefret suçları, bir kişinin temel veya değiştirilemez bir özelliğine karşı önyargı ve nefret saiki ile işlenen suçlar olarak tanımlanmaktadır. Yaygın olarak nefret suçları veya önyargı suçları adıyla bilinen bu suçlar, diğer suçlara göre mağdura daha fazla zarar vermekte, hedef grup ve toplum üzerinde de ciddi etkiler göstermektedir. Nefret suçlarında nefret ve önyargı kavramlarının nasıl anlaşılacağı, hangi karakteristik özelliklerin nefret suçları kategorisine dahil edileceği ve hangi temel suçların nefret saiki ile işlendiğinde daha fazla cezalandırılacağı gibi temel tartışmalar bulunmaktadır. Bu tartışmalar neticesinde nefret saiki ile işlenen suçların temel düzenleniş şekilleri ile saikin kapsamı ve niteliği açısından farklı modeller ortaya çıkmıştır. Bir diğer tartışılan konu ise hangi karakteristiklerin bu suçlar kapsamında koruma altına alınacağıdır.

Türkiye’de de nefret suçları son yıllarda yaygın olarak tartışılmaya başlanmıştır. Bu suçların yasalaşması için sivil toplum kuruluşlarının büyük çaba sarf ettiklerini ve hükümetin de bu konuda çeşitli adımlar attığını görmekteyiz. Bu bağlamda nefret saiki ile işlenen suçların Türkiye’deki sosyolojik boyutu, mevzuattaki mevcut durum ve ideal bir düzenlemenin taşıması gereken niteliklerin tartışılması gerekmektedir.

Bu çalışmada nefret suçları ile ilgili temel kavramlar ile bu suçların uluslararası hukuktaki boyutu, suç teorisi açısından durumu ve Türkiye’de nefret suçlarının hukuki boyutu konuları incelenmektedir. Bunların yanı sıra Türkiye’de yapılması muhtemel bir yasalaşma için değerlendirmeler ve öneriler bulunmaktadır.