Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Medeni Usul Hukukunda KeÅŸif

Medeni Usul Hukukunda KeÅŸif



Sayfa Sayısı
:  
204
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053009030

252,00 TL











KeÅŸif, bir yönüyle, sübjektif hak sahibi kiÅŸinin bu hakka iliÅŸkin olarak hâkimi ikna etme faaliyeti sırasında baÅŸvurabildiÄŸi bir ispat aracı; diÄŸer yönüyle ise, hâkim tarafından, davayı aydınlatma ödevi çerçevesinde yararlanılan bir bilgi edinme aracıdır. KeÅŸif sayesinde hâkim, doÄŸrudan uyuÅŸmazlık konusu ile temas eder ve bu temas neticesinde elde ettiÄŸi bilgiyi yargılamada kullanılır. Bu baÄŸlamda keÅŸif, uyuÅŸmazlığın çözülmesini ve bu yolla medenî usul hukukunun amacının gerçekleÅŸtirilmesini saÄŸlayan önemli bir kurumdur.


KeÅŸif, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda konu bakımından bir sınırlandırmaya tabi tutulmamıştır.  Bu kapsamda olmak üzere, kesin delillerle ispatı gereken vakıalar dışında, dava konusu vakıa hakkında bilgi edinmek veya vicdani kanaatini güçlendirmek isteyen hâkim tarafların talebi olmasa dahi keÅŸif deliline baÅŸvurabilecektir.  KeÅŸif, soybağının tespitine iliÅŸkin davalar bakımından ayrı ve özel bir öneme sahiptir. Zira, kanun koyucu keÅŸif bölümünde soybağının tespitine iliÅŸkin incelemelere özel olarak yer vermiÅŸtir.  Ayrıca bu tip davalarda “keÅŸfe katlanma zorunluluÄŸu” getirilmiÅŸ ve bu çerçevede medenî usul hukukunda zor kullanılarak inceleme yapılmasının önü açılmıştır. Uygulamada bu düzenlemelerin, Anayasa ve tarafı olunan uluslararası sözleÅŸmeler bakımından sorunlara yol açması kaçınılmaz görünmektedir.


 


“Medenî Usûl Hukukunda KeÅŸif” adlı bu çalışmada Zeynep ALBAYRAK AÇI, medenî usûl hukuku baÄŸlamında keÅŸif kurumunu, monografik çerçevede, tüm boyutları ile ele alıp incelemiÅŸ; keÅŸif uygulamasında ortaya çıkan sorunlara iÅŸaret edip, bu sorunlara iliÅŸkin çözüm önerileri geliÅŸtirilmesi yönünde yoÄŸun bir gayret sarf etmiÅŸtir.