Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Madde Karşılaştırmalı - Pratik Türk Medeni Kanunu & Türk Borçlar Kanunu

Madde Karşılaştırmalı - Pratik Türk Medeni Kanunu & Türk Borçlar Kanunu



Sayfa Sayısı
:  
560
Kitap Ölçüleri
:  
14x20
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053006558

48,00 TL










EditörlüÄŸünü gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz bu mevzuat çalışması, hâkim, savcı, avukat gibi uygulayıcı yargı mensuplarının, hukuk eÄŸitimi gören öÄŸrencilerin ve diÄŸer ilgililerin pratik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, tamamıyla CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminin getirdiÄŸi deÄŸiÅŸiklikler çerçevesinde hazırlanmıştır.


Bu baÄŸlamda resmî metne iÅŸlenen deÄŸiÅŸiklikler aynen alınmış ancak resmi metne henüz iÅŸlenmemiÅŸ yahut sadece atıf yapılmakla yetinilmiÅŸ bulunan deÄŸiÅŸiklikler, ilgili maddelere baÄŸlı dipnotlar ile vurgulanmıştır.


DiÄŸer taraftan, 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun resmî metinlerinde fıkra numaralarının belirtilmemiÅŸ olmasından kaynaklanan olası karışıklıkların önüne geçilmesi gayesiyle, resmî metne sadık kalınmakla birlikte, maddeler birbirlerinden çerçevelerle ayrılmış, fıkralar ise kendi aralarında farklı fon renkleriyle belirtilmiÅŸtir.


Ayrıca baÅŸvurucuların kitapçığı kolay taşıyabilmeleri amacıyla sayfa sayısı ve içerik mümkün mertebe öz nicelikte muhafaza edilmiÅŸ ancak kolay okunabilirliÄŸi saÄŸlamak gayesiyle sayfalar özenle dizgilenmiÅŸtir. Bu nedenle her bir maddenin eski mevzuattaki karşılıklarına madde çerçevelerinin hemen akabinde sadece nümerik anlamda yer verilmiÅŸ, eski Medenî Kanun (EMK)’da yahut Borçlar Kanunu (EBK)’nda karşılığı bulunmayan hükümler özel olarak belirtilmiÅŸ, madde karşılıklarının önceden farklı bir mevzuatta yer aldığı durumlarda ise ilgili mevzuat ayrıca gösterilmiÅŸtir.