Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Limited Şirketler Hukuku

Limited Şirketler Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
399
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053007869

117,00 TL









 

Ülkemizde en çok görülen şirket türü limited şirkettir ve sayısı her geçen gün artmaktadır. Limited şirketin tercih sebebi olması sınırlı sorumluluk, basit yapı ve istenildiği gibi şekillendirilebilmesidir. Limited şirketin yapısını, şirket sözleşmesiyle ve yan anlaşmalarla, şahıs şirketlerine veya sermaye şirketlerine yaklaştırmak mümkündür. Eski Ticaret Kanunu zamanında limited şirketle ilgili çok sayıda çalışma olmakla birlikte, Yeni Ticaret Kanununa göre limited şirket pek incelenmemiştir. Bu durum bizi limited şirketi kitap olarak yazmaya sevk etmiştir.

Limited şirketle ilgili olarak İsviçre Borçlar Kanununda 2006 yılında ve Alman Limited Şirketler Kanununda 2008 yılında önemli değişiklikler yapılmıştır. 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanununda da limited şirketle ilgili köklü değişiklikler yapılmıştır. Yeni Ticaret Kanunu ile tek ortaklı limited şirket mümkün kılınmış, müdürler kurulu getirilmiş, özden organ ilkesi ve eski kanundaki ortak sayısı 20’nin altında ve üstünde olan şirket ayrımı terk edilmiş, bir ortağın birden çok esas sermaye payına sahip olmasına ve esas sermaye paylarının farklı gruplara ayrılmasına izin verilmiş, büyük limited şirketler için bağımsız denetim getirilmiş, imtiyazlı pay ve intifa senedi çıkarma imkanı sağlanmış, ek ödeme ve yan edim yükümlülükleri getirilmiş, çıkmaya katılma ve haklı nedenle fesih kabul edilmiştir. Bütün bu değişikliklerin ele alınarak ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekir. Bu amaçla hazırlanan eserde, Yeni Ticaret Kanunundaki düzenlemeler yanında, İsviçre ve Alman hukukundaki düzenlemeler de incelenmiştir.

Eserde, Yeni Ticaret Kanununun limited şirketlere ilişkin hükümlerine ve ikincil mevzuat hükümlerine yer verilmiştir. Eser bütün eserlerde olduğu gibi, zorlu ve uzun süren bir çalışmanın ürünüdür.