Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu

Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu



Sayfa Sayısı
:  
197
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750251788

247,62 TL











KiÅŸisel verilerin korunması, dünyada 1970'lerden bu yana tartışılmakta olan ve özellikle teknolojik geliÅŸmelerin etkisi ile bilginin kaydedilmesi, depolanması ve sınıflandırılmasının kolaylaÅŸması sonucunda önemi her geçen gün artan bir hak alanıdır. Bireylerin davranışlarını devamlı bir gözetime konu olmaksızın ÅŸekillendirebilmeleri, insan onuru ve kiÅŸiliÄŸin serbestçe geliÅŸtirilmesi hakkı ile yakından iliÅŸkilidir. Bu nedenle, kiÅŸisel verilerin korunması hakkı temel hak ve özgürlükler kapsamında deÄŸerlendirilmektedir. Hatta öyle ki, hukukumuzda kiÅŸisel verilerin korunması hakkına yönelik birtakım ihlallere karşı cezai yaptırım öngörülmüÅŸtür.


KiÅŸisel veri, "kimliÄŸi belirli ve belirlenebilir gerçek kiÅŸiye iliÅŸkin her türlü bilgi"; kiÅŸisel verilerin iÅŸlenmesi ise bu veriler üzerinde gerçekleÅŸtirilen her türlü iÅŸlem olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımların genel ve soyut yapısı, gerek kavramların içeriÄŸinin ve gerekse hakkın kapsamı ile onu koruma mekanizmalarının öÄŸreti ve uygulama aracılığı ile somutlaÅŸtırılmasını gerektirmektedir.


Bu çalışmada öncelikle kiÅŸisel veri kavramı uluslararası düzenlemeler ve çeÅŸitli ülkelerin ulusal mevzuatları ile yargı kararları ışığında irdelenmiÅŸtir. Ardından kiÅŸisel verilerin korunmasına yönelik düzenlemelerin tarihsel geliÅŸimi ve 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüÄŸe giren KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu baÅŸta olmak üzere Türk Hukuku açısından mevcut durum deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Son olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'n da kiÅŸisel verilerin korunmasına yönelik olarak yer verilen suç tiplerine deÄŸinilerek kanunun 135. maddesinde düzenlenen kiÅŸisel verilerin kaydedilmesi suçu ayrıntılı olarak incelenmiÅŸtir.