Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Kişilere Karşı İşlenen Suçlar

Kişilere Karşı İşlenen Suçlar



Sayfa Sayısı
:  
1152
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750251825

1.210,00 TL










KiÅŸilere karşı iÅŸlenen suçlar" Türk Ceza Kanunu'nun 81. Maddesi ile 169. Maddesi arasında yer almakta olan oldukça kapsamlı bir bölüm olup, bu maddeler arasında Ceza Yargılamasında en sık karşılaşılan suçlar yer almaktadır. 


Hukuk yayınları arasında Ceza Hukuku Özel Hükümler kitapları oldukça çeÅŸitli olmasına karşın, yalnızca "KiÅŸilere karşı iÅŸlenen suçlar"ı konu alan geniÅŸ kapsamlı çalışmaların oldukça sınırlı oluÅŸu, bu çalışmanın hazırlanmasına ilham kaynağı olmuÅŸtur. 


Bu kitap konusu ile ilgili uygulamaya yönelik pratik bir rehber olması amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta bu amaçla 693 adet Yargıtay Kararı ve 210 adet Bölge Adliye Mahkemesi kararı özet halinde sunulmuÅŸ; söz konusu maddeler arasında yer alan her suç tipi hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiÅŸ; ayrıca her suç tipi hakkında anlatım akışı bozulmaksızın mümkün olduÄŸu kadar baÅŸlıklandırma yapılarak uygulamacıların aradıkları ifadeleri kolaylıkla bulabilmeleri hedeflenmiÅŸtir.


Kapsamlı bir araÅŸtırma sürecinin ürünü olan bu kitapta mümkün olduÄŸu kadar güncel ve özgün olan kararların kullanılmasına özen gösterilmiÅŸ; kullanılan kararlar çalışmanın sonunda liste halinde sunulmuÅŸtur. Elbette hukuki bir eserin doktrinden kopamayacağı göz önüne alınarak, kitapta yer alan suç tipleri ile ilgili özel durumlara iliÅŸkin farklı görüÅŸlere de atıf yapılmıştır. Öncelikle avukat, hakim, savcı ve akademisyenlerin faydalanmasına yönelik olarak hazırlanmış olan bu eserin konu ile ilgilenen herkes için pratik bir rehber olması amaçlanmıştır.