Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Karşıoylarım Hukukumuzda Tartışılan Hükümler ve İçtihatlar

Karşıoylarım Hukukumuzda Tartışılan Hükümler ve İçtihatlar



Sayfa Sayısı
:  
701
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786056799631

67,00 TL











"Karşıoylarım"; ezberlenmiş kabullere, düşünmeden, sorgulamadan teslim olmaya onurlu bir direniş, çoğunluğa uymanın kolaycılığına karşı entelektüel bir duruş, hukukun, kural ve kavramlarıyla evrensel dünyanın ortak malı olduğu hatırlatmasıyla, bunların gelişigüzel kullanılamayacağına dair uyarı, hukukun, insan onurunu koruyan kurum olduğu için kutsal olduğunu haykıran çığlık ve nihayet her geçen gün Batılı özünden fedakârlığa zorlanarak başkalaştırılmasına, ayrı bir dünyanın anlaşılmaz dili haline getirilmesine yakılan ağıttır. "Karşıoylarım", Atatürkün hukuk devrimi ile yerleştirmek istediği çağcıl hukuk anlayışının, bir türlü adli sisteme egemen olamayışına, hukukun yetersizlerin elinde dogmatik kalıbına sıkışıp kalmasına itirazdır.


 


Okuyucunun ve araştırmacıların karşıoy yazılarına daha kolay ulaşmaları için karşıoy yazıları, konularına göre üst başlıklar altında toplanmış. Çalışma karşıoy yazılarının üzerine kurulduğu için, şüphesiz ki öne çıkan unsur karşıoy yazıları olmuş. Bu açıdan karşıoy yazıları Yargıtay kararları ile karşıoy yazılarının konuları özetlenirken birbirini karşılayacak şekilde düzenlenmiş.


 


Bazı durumlarda karşıoy yazıları, kararların içeriğini aşmış, farklı konulara da temas etmiştir. Bu gibi durumlarda karşıoy yazıları temas ettiği asıl konu altında toplanmış, konu başlığına yazılamayan içerik zenginliği ve konu ayrılığı, çalışmanın sonuna konulan kavram arama cetveli ile giderilmeye çalışılmış.