Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (68)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Karışık Muhtevalı Akit ( Karma Sözleşme )

Karışık Muhtevalı Akit ( Karma Sözleşme )



Sayfa Sayısı
:  
302
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9789755372181

7.000,00 TL











ONSOZ


 


 

İkinci basımını yaptığım bu kitap, tam kırk iki yıl önce yayımlanmıştı. Aradan bu kadar uzun bir süre geçtikten sonra, ikinci bir basıma gitmemin başlıca nedeni, genç meslekdaşlarımın, bu konuda beni yüreklendirmiş olmalarıdır. Aradan bu kadar yıl geçtiğine göre, ikinci basım için izlenecek en akıllıca yolun tıpkı basım olduğu kuşkusuzdur. Ne var ki, kitabı gün ışığına çıkardığımdan beri burada "tip", "tipolojik yöntem" ve "sözleşmenin hüküm ve sonuçlan" hakkında yaptığım açıklamaların beni yeterince doyurmamış olması karşısında, ikinci basıma giderken bu eksiklikleri gidermek şansını ele geçirmiş olduğum düşüncesi ile, yeni basımda, sözleşmeler hukukunda önemli bir rol oynayan "sözleşme kategorileri"ni de diğer konular yanında daha genişçe ele almak, hatta kendine özgü (sui generis) sözleşmelere de yer vermek yoluna gittim. Bu arada, kitabın orijinal haliyle bağlantıyı da koparmamak düşüncesi ile, ilk basımda yer alan ve bugün büyük bir değişikliğe uğramamış olan kimi bölümü aynen tekrarlamayı yeğledim.

 

 

Bu kitabın ilk basımını, o zamanki ailemizi oluşturan eşim Esin'e, çocuklarım Selçuk ve Esra'ya armağan etmiştim. Ne var ki, o günden bugüne aile çevremiz de Filiz'in, Çan'ın, Merve'nin, Lara'nın, Melis'in ve Deniz'in katılımı ile genişlemiş olduğundan, 2. basımını da çevresi genişlemiş aileme, onlara karşı duyduğum sevginin mutlu bir gereği olarak armağan etmek istiyorum.

 

 

Ne var ki. insan yaşadıkça kazanımlar yanında, kayıplar da yaşamakta. İşte, kitabımın ikinci basımı vesilesiyle, kısa zaman önce kaybetmiş olduğum sevgili ağabeyim Av. Orhan Kuntalp'ı, genç yaşlarında bu dünyadan ayrılan, yerleri doldurulmaz candan arkadaşlarım Çetin Emeç'i, Osman Barbarosoğlu'nu, Prof. Akın Düren'i, Doğan Arash'yı ve Oğuz Kağıtcıbaşı'nı her an sonsuz bir hasretle anmakta olduğumu tüm okurlarım ile paylaşmak isterim.

 

 

Sırası gelmişken bu kitabın hazırlanması ve basımında zorluklarla kaynaklara ulaşmamda candan yardımlarını gördüğüm Yrd. Doç. Dr. Pınar Altmok Ormancı'ya, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çan'a ve yardımcım Gizem Alper'e teşekkürlerimi sunmanın benim için zevkli bir ödev olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

 

 

Nihayet son bir sözüm de, sevgili arkadaşlarım ve tüm öğrencilerime, Sizlere söyleyebileceğim tek şey, sizler olmasaydınız bu kitap inanın ki yazılamazdı.