Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İş Hukukunda Güncel Sorunlar - 4

İş Hukukunda Güncel Sorunlar - 4



Sayfa Sayısı
:  
199
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9789750230974

310,00 TL









Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, güncel ulusal ve uluslararası hukuki konu ve sorunları, bilimsel bir platformda konunun uzmanı bilim insanlarının tartışma ve değerlendirmelerine sunarak çözüm önerileri oluşturmayı, bu görüş ve önerileri tüm toplumla paylaşmayı temel amaç ve ilke edinmiştir.

İş Hukukunda Güncel Sorunlar Seminerleri serisinin düzenlenmesindeki temel amaç olan işçi ve işveren kesimini çok yakından ilgilendiren çalışma yaşamının sorunlarının ve hukuki çözüm yollarının, bu alanda bilimsel otoriteleri tartışmasız olan saygın akademisyenler tarafından değerlendirilmesi çerçevesinde bu kez “İş Güvencesi ve İşe İade Davaları” ile “Sendika Özgürlüğünün Güvencesi” konu başlıkları seçilmiştir.

İş Hukukunda Güncel Sorunlar (4) Seminerinde, bireysel iş hukukunun uygulamada en çok sorun yaratan, öğretide en çok tartışılan ve sayısız yargı kararına konu olan iş güvencesi ve işe iade davaları konusu, uygulamada karşılaşılan güçlükler açısından Doç. Dr. M. Erdem Özdemir; bu güçlüklerin aşılması için önerilebilecek model açısından ise Prof. Dr. Ali Güzel tarafından değerlendirilmiştir. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 7 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte tartışmaların son bulmadığı, aksine uygulamaya ışık tutulması ihtiyacının daha da ortaya çıktığı konular olan sendika üyeliğinin güvencesi, Doç. Dr. Zeki Okur tarafından; sendika yöneticileri ile işyeri sendika temsilcilerinin güvencesi ise Yard. Doç. Dr. Ercüment Özkaraca tarafından ele alınmıştır.

Konuların güncelliğine, katılımcıların katkılarının da eklenmesiyle daha da zenginleşen bu toplantıda sunulan tebliğlerin, üniversitenin her seminerinde olduğu gibi kitaplaştırılması ile de, 22 Aralık 2014 günü yapılan bilimsel tartışmaların, yalnızca o günle sınırlı kalmaması ve ilgili her okurun kütüphanesine kadar ulaşarak, kalıcı bir esere dönüşmesi amacına bir adım daha yaklaşıldığı umut edilmektedir.

 
Konu Başlıkları
İş Güvencesi ve İşe İade Davaları
Sendika Özgürlüğünün Güvencesi