Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İdare Hukuku Açısından Yapı Denetimi

İdare Hukuku Açısından Yapı Denetimi



Sayfa Sayısı
:  
255
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259128

365,00 TL










Hukuki açıdan yapı denetimi, yapı sahibi ile yapı denetim kuruluşu arasında akdedilen bir sözleşme bulunması sebebiyle, bu güne dek genellikle özel hukuk bağlamında inceleme konusu yapılmış bir kavramdır. Hâlbuki yapı denetimi, başından sonuna kadar, çeşitli idari mercilerin denetim ve gözetimi altında icra edilen, uygulanacak usul ve esasların mevzuatta çok ayrıntılı olarak düzenlendiği, yapı denetim kuruluşlarına çeşitli kamusal görevler, yükümlülükler ve sorumluluklar yükleyen, bu sebeplerle de kamusal yönü göz ardı edilemeyecek derecede önemli olan bir faaliyettir. Yapı denetiminin kamusal yönünün yeterince incelenmeksizin ele alınması, yapı denetiminde rol alan süjelerin faaliyetlerinin, görevlerinin, yükümlülüklerinin ve sorumluluklarının yeterince aydınlatılamaması sorununu doğurmaktadır.


 


İdare Hukuku Açısından Yapı Denetimi isimli bu çalışma, yapı denetim faaliyetinin şimdiye dek yeterince inceleme konusu yapılmamış olan kamusal yönünü idare hukuku ekseninde ortaya koymakla birlikte, diğer kamu hukuku alanları bakımından da detaylı bir inceleme ihtiva etmektedir. Bu noktada belirtilmelidir ki, ağırlıklı olarak kamu hukuku bakımından değerlendirilen yapı denetimi konusunda, özel hukuk kapsamında kalan ilişkiler de tamamen inceleme alanı dışında bırakılmamıştır.


 


İlgili mevzuat, yargı kararları, idare tarafından benimsenen uygulamalar ve güncel gelişmeler kapsamında hazırlanan bu çalışmanın; gerek hukukçulara, gerek yapı denetimi faaliyetinde rol alan teknik personele ve kamu görevlilerine; gerekse yapı sahiplerine yararlı olacağı ümit edilmektedir.


 


Konu Başlıkları


Yapı Denetimi Kavramı, Kapsamı, Amacı, Doğuşu ve Gelişimi


Türkiye'de ve Dünyada Yapı Denetimi Uygulamaları


Yapı Denetimi ile İlgili Hukuki Kaynaklar


Yapı Denetiminde Süjeler ve Birbirleri ile İlişkileri


Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi


Yapı Denetimi Faaliyetinin Özellikleri


Yapı Denetim Sürecine Egemen Olan İlkeler


 


Yapı Denetim Kuruluşlarının Görevleri, Yükümlülükleri ve Sorumlulukları