Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Göç - İltica ve Sığınma Hukuku

Göç - İltica ve Sığınma Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
652
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750249037

102,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









  Üçüncü baskısı yapılmış olan Göç, İltica ve Sığınma Hukuku kitabına yoğun ilgi gösterilmesinin nedeninin; günümüzde bir yandan tüm gelişmiş devletlerin ve Avrupa'nın sürüp giden silahlı çatışmalar nedeniyle kitlesel sığınmacı ve açlık ve kuraklık gibi nedenlerle çalışmak için göç akımlarıyla karşı karşıya kalması olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye, bu akımlardan en çok etkilenen ve göçmen kabul eden bir ülke konumuna hızla dönüşmektedir. 2013'te kabul edilen Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurularak, 2014 yılından itibaren Kanun uygulanmaya başlamıştır.

Türkiye, 2011 yılında başlayan Suriyeli sığınmacıların geçici barınağı olmuştur. Diğer yandan 1951 Cenevre Sözleşmesindeki yükümlülüklerini "Avrupa dışından gelenler hariç" olmak üzere sağlamaya çalışmaktadır. Avrupa Birliği ile müzakereler bir sonuç vermemiştir. Bu nedenle Türkiye bu yükü tek başına üstlenmiştir.

Konu, idarecileri olduğu kadar akademisyenleri de ilgilendirmektedir. Çok yönlü bu konunun hukukçular kadar, diğer bilim insanlarını da ilgisini çektiği bir gerçektir. Yakın bir zamanda çözülecek bir soruna da benzememektedir. Gelecekte iklim değişiklikleri nedeniyle, iklim mültecileri olacağı öngörülmektedir. Ancak sığınmacıların sayısı arttıkça, gelişmiş Batı ülkelerinde popülist eğilimlerin arttığı ve aşırı sağcı yönetimlerin iş başına geldiği gözlemlenmektedir.

Konu Başlıkları
    Mülteci Tanımı
    Mülteci Tanımı
    Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu
    Uluslararası İşgücü Kanunu
    Sığınmacıların Çalışma Hakkı
    Geçici Koruma Yönetmeliği
    Dava Hakkı ve Süreleri
    İdari Gözetime İtiraz
    Sınır Dışı Etme Kararına Karşı Dava Yolu