Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Etkin Soruşturmaya İlişkin Usul ve Esaslar (Cumhuriyet Savcısı - Ceza Avukatı Uygulama Kitabı)

Etkin Soruşturmaya İlişkin Usul ve Esaslar (Cumhuriyet Savcısı - Ceza Avukatı Uygulama Kitabı)



Sayfa Sayısı
:  
318
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053006374

336,00 TL











Taraf olduğumuz Uluslararası anlaşmalar ve Anayasamızda güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunması, bu hakların herhangi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda ise adil bir yargılama yapılıp sonucunda adil bir yaptırımın uygulanabilmesi için, delillerin usulüne uygun bir şekilde ve eksiksiz olarak toplanması gerekmektedir. Zamanında toplanmamış veya eksik toplanmış deliller, sonuçları bakımından sonradan telafisi de mümkün olmayan durumlara neden olabilmektedir.


Kitabımızın hazırlanan yeni üçüncü baskı çalışmasında, KHK ile getirilen yeni düzenlemeler başta olmak üzere en son yasal değişiklikler ışığında, doktrinsel bilgilerden ziyade, usul ve ceza kanunlarının, bunlara ilişkin yönetmeliklerin ve genelgelerin somut olaylara nasıl uygulanması gerektiği; en çok karşılaşılan suçların soruşturulmasında, hangi pratik yöntemlerin çözüme götürdüğü üzerinde durulacaktır. Pratik bilgilerin içerdiği mevzuat dayanağı veya varsa mevzuattan alıntı, uygulama bilgisinde belirtilerek, mevzuat hükümlerinin somut olaylarda nasıl vücut bulduğu görülmüş olacaktır.


Ceza avukatlarına yönelik olarak, soruşturma konusu yapılan fiillerin suç teşkil edip etmediği, soruşturmanın usulüne uygun olarak yürütülüp yürütülmediği yargıtayın uygulamaları çerçevesinde örnekleri ile belirtilecektir.


Bunun yanı sıra iddianame, takipsizlik ve bir çok müzekkere, talimat ve talep örneklerine de yer verilmiştir. Çalışmada, doktrinsel bilgilere mümkün olduğunca yer verilmediğinden, seçilen yargıtay kararlarının bilgi içerikli olmasına dikkat edilmiştir.