Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Engelli Kadınların İnsan Hakları

Engelli Kadınların İnsan Hakları



Sayfa Sayısı
:  
180
Kitap Ölçüleri
:  
13,5*19,5
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9786059623179

800,00 TL









İnsani bir durum olarak insanın varlığından bu yana hep var olan "engellilik” kavramı sürekli bir değişim içerisindedir. Bu kavram, her sosyal olguda olduğu gibi farklı yaklaşımlar ışığında değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. 2011 yılı Dünya Engellilik Raporu’na göre dünya nüfusunun ’ine tekabül eden yaklaşık 1 milyar kişi engellidir. Esasen "özürlülük"durumu kişinin bedeninde var olan fiziksel, zihinsel, ruhsal, duyusal yeti kayıplarıdır. Fakat "engellilik” toplum tarafından inşa edilmektedir. Bu nedenle, engelli bireylerin genel durumu ise içinde yaşadıkları toplumun ekonomik ve sosyal durumuna göre değişmektedir. Farklı koşullar altında yaşıyor olmalarına rağmen tüm engelli bireylerin deneyimledikleri ortak bir sorun söz konusudur: "dışlama ve ayrımcılık”.
Seda GÜRLER, "Engelli Kadınların İnsan Hakları” isimli eserinde, engelli ve özürlü ayrımının doğru yapılması halinde, engelli bireylerin ve özel araştırma alanı açısından engelli kadınların tüm insan haklarına tam ve eşit şekilde erişebileceğini ve toplumda hak ettiği yeri alabileceğini göstermektir. Fonksiyon kaybı olan kişinin topluma tam ve etkin şekilde katılmasına mani olan fiziksel ve çevresel engeller kişiyi "engelli” kılmaktadır. Dolayısıyla düzeltilmesi gereken fiziksel koşullardır ve topluma tam ve etkin katılımın ötesinde toplumun engelli bireyi ve kadını kabul etmesi gerekmektedir.
"Engelli Kadınların İnsan Hakları” çok önemli ve titizlikle yürütülen bir akademik araştırmanın harika bir ürünüdür. Bu çalışmayı diğerlerinden ayıran temel özellik ise diğer tüm çalışmaların aksine engelli bireylerin topluma entegre olmasını değil, toplumun engelli bireylere entegre olması gerektiğini savunmasıdır.
Bu önemli eserin okuyucularıyla buluşturulmasından Astana Yayınları Ekibi olarak büyük gurur duymaktayız.