Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi Uygulamalı - Yorumlu - Analizli

Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi Uygulamalı - Yorumlu - Analizli



Sayfa Sayısı
:  
1233
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009658

306,00 TL










Dolandırıcılık, Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi isimli kitabımızın ikinci baskısının gösterilen büyük bir teveccüh sonucu ve kısa bir süre içerisinde tükenmiş olması nedeniyle genişletilmiş ve güncelleştirilmiş üçüncü baskısını istifadelerinize sunmaktayım.


 


Hazırladığım bu kitap; dolandırıcılık, sahtecilik ve güveni kötüye kullanma suçları ile bağlantılı diğer suçlar konusunda; kapsam, derinlik, uygulama genişliği ve içtihat yoğunluğu bakımından bugüne kadar yazılmış en detaylı eserlerden biri olarak ortaya çıkmaktadır.


 


Üçüncü baskıda, önceki baskıların da üzerine çıkılarak, konuların daha geniş şekilde ele alınması sağlanmış, zamanla gelişen içtihatlar detaylandırılmış, tüm yönleriyle, analiz ve çözüm bulma odaklı bir yöntem geliştirilerek, uygulamadaki bütün sorunlara kaynaklık etme hedefi amaçlanmıştır. 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve 7188 sayılı Kanun hükümleri ile bağlantılı diğer özel yasalar ve yapılan yasa değişiklikleri detaylı olarak ele alınmış, bütün konular ve açıklamalar, daha yoğun bir şekilde işlenerek, kitaptaki bilgi ve açıklama yoğunluğu en üst düzeye çıkartılmıştır.


 


Kitap iki ana eksen üzerine oturtulmuştur: Birinci eksende; dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, sahtecilik, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması, bedelsiz senedi kullanma, açığa imzanın kötüye kullanılması suçları ile bağlantılı diğer suçların uygulamada ne şekilde işlendikleri ve bu suçlarla ilgili somut ihtimallere göre nasıl bir soruşturma ve kovuşturma yürütüleceği geniş anlatımlar ve açıklamalı Yargıtay kararları ile ortaya konmuştur. İkinci eksende ise, özellikle zincirleme suç, teşebbüs, iştirak, uzlaştırma, katılma ve diğer usuli konular ile hüküm kurma esasları detaylı ve örneklendirme yöntemiyle anlatılmıştır.


 


Suçlarla ilgili, ayrıntılı olarak örnekler gösterilerek ve uygulamadaki bütün ihtimaller değerlendirilerek açıklamalar yapılmıştır. Kitap, normal bir kitap hazırlama formatının dışında, konularıyla ilgili her şeyi ve ilgili bütün bilgileri en ince detayıyla okuyucuya aktarma hedefini taşımak suretiyle ve sadece teorik olarak bir hususu açıklamak yerine, bizzat ve olaysal noktalardan ve örneklerden yola çıkılarak, uygulamaya yön verme ve yapılması muhtemel hataları sıfıra indirme amacına yönelmiştir.


 


Kitabımız yazılırken bazı hedefler belirlenmiştir: Birinci hedefimiz; uygulamada zor ve karmaşık diye bilinen bu suçların zorluğunu tamamen ortadan kaldırmak, ikinci hedefimiz; özveriyle çalışan Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız ile avukatlarımızın, soruşturma ve kovuşturma işlemlerini yürütürken veya savunma yaparken, onlara rehberlik yapmak suretiyle doğru sonuca ulaşmalarını sağlamak, üçüncü hedefimiz ise; uygulamada birliği sağlamak suretiyle, adaletin sahaya net bir şekilde yansıtılmasını ortaya koymaktır.


 


 


Bir uygulama kitabı olmasının yanı sıra, bilimsel dokusu ile de ön plana çıkan bu eserimiz, okuyucusuyla buluştuğu ilk günden beri büyük bir ilgiyle karşılandığından, daha iyisini yapmak yönündeki azmimiz de artmıştır. Bu çalışmayı, yeniden istifadenize sunmuş olmaktan muazzam bir mutluluk duymakla beraber, eleştirilerinizi tarafımıza bildirmenizi istiyor ve varsa hatalarımızdan dolayı affınıza sığınıyorum.