Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Destekten Yoksun Kalma Tazminatı ve Davaları - SAMİ NARTER

Destekten Yoksun Kalma Tazminatı ve Davaları - SAMİ NARTER



Sayfa Sayısı
:  
911
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786053004622

490,00 TL













Her alanda olduğu gibi hukuk alanında da teori ve pratik bir birini tamamlamaktadır. Tamamen teorik veya tamamen içtihat ağırlıklı eserlerin yanında teorik ve pratik bilgileri birlikte içeren uygulama eserlerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kitap böyle bir ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla hazırlanmıştır. 


 


Kitapta, iş kazası, trafik kazası, trafik-iş kazası, meslek hastalığı ve diğer haksız fiillerden doğan ölümler nedeniyle ortaya çıkan destekten yoksun kalma zararının tazmin edilmesi konusu ayrıntılı olarak incelenmiştir. Gerekli görülen yerlerde görüş ve eleştirilerimiz yer almış ve yine uygun görülen alanlarda çözüm önerileri sunulmuştur.  


 


Destekten yoksun kalma nedeniyle açılacak maddi ve manevi tazminat davalarının ön hazırlığı, davanın açılması ve tüm gelişmesiyle istinaf ve temyiz aşamaları da dahil olmak üzere kararın kesinleşmesine kadar olan tüm aşamaları 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre ayrıntılı şekilde incelenmiştir.


 


Özellikle uygulayıcılara faydalı olması bakımından ilgili konuların hemen arkasına Yargıtay’ın emsal ve ilke kararlarından örnekler verilmiştir. Yargıtay kararları gelişigüzel dizilmeyip her konuya göre bölümlendirilmiş ve yararlı olacağı düşünülen kararlar özetlerle verilmiştir.


 


Ayrıca kitabın son kısmına tazminatların hesaplama yöntemleri, hesaplanmasına yönelik bilirkişi raporları ve bu raporların hazırlanışında kullanılan tablolar eklenmiştir. 


 


İkinci baskıdan sonra gerekli güncelleme ve eklemeler yapılarak üçüncü baskı olarak tüm hukukçuların istifadesine sunulmuştur.