Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Ceza Hukukunda Kusurluluk

Ceza Hukukunda Kusurluluk



Sayfa Sayısı
:  
382
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750249235

495,00 TL









 

Kusurluluk; hem ceza hukukunda hem de özel hukukta önemli ve problemli bir alandır. Özellikle 5237 sayılı TCK ile getirilen yeni düzenlemeler kusurluluğa ilişkin Alman doktrinindeki tartışmaları Türk doktrinine taşıyarak uygulamada kafa karışıklığı yaratarak belirsizliklere neden olmaktadır.

Kusurluluk, suçun maddi ve hukuka aykırılıktan oluşan objektif nitelikteki unsurlarının, fail ile olan psikolojik ilişkisinin objektif olarak değerlendirilmesi olmaktadır. Bu değerlendirme, failin haksızlığı tercih etmeme imkânı varken haksızlığı tercih etmesi üzerinden yapılmaktadır.

Kusurluluk, suçun bir unsuru olup failin psişik faaliyeti ile sonuç arasındaki iradi ilişkidir. Bu psikolojik ilişki kast ve taksir şeklinde ortaya çıkabilir. Sübjektif ceza sorumluluğun esası, kast ve taksir olarak düzenlenmiştir.

Kast ve taksir, haksızlığın ayrılmaz parçası ve böylece hareketin kusurlu olarak değerlendirilmesinin objesidir. Ayrıca kast ve taksir cezanın tayini açısından birer kusurluluk şeklidir. Diğer bir ifadeyle, kast ve taksirin çifte işlevi bulunmakta olup, hem cezanın temelini oluşturur hem de cezanın sınırını belirler. Failler kast ve taksir düzeyindeki kusurları oranında cezalandırılırlar.

Bu kitap; uygulamaya ışık tutmak amacıyla hem akademisyen hem de uygulamacı olan bir Cumhuriyet savcısı tarafından yalın ve anlaşılır bir dilde yazılmış olup, ceza hukukunun uygulamasına katkı sunmayı hedeflenmektedir.
Konu Başlıkları
Kusurluluk
Ceza Hukukunda Hata
Kasttan Doğan Sübjektif Sorumluluk
Taksirden Doğan Sübjektif Sorumluluk
Yargıtay Kararları