Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Borçlar Hukukunda Yazılı Şekil

Borçlar Hukukunda Yazılı Şekil



Sayfa Sayısı
:  
288
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9786058449602

960,00 TL









  Kitap, üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; şeklin konusu olan hukuki fiiller, irade açıklamaları ve onların bir türü olan hukuki işlemler, şeklin tanımı, amacı, şeklin türleri, yarar ve sakıncaları ve şeklin bazı hukuk sistemleri tarafından uygulanması gibi konular, Borçlar Hukukunda yazılı şekil konusunun incelenmesine ve anlatılmasına yararlı olabilecek boyutlarda incelmiştir. Ayrıca aynı amaç ve boyutta Roma Hukukunda, İslam Hukukunda ve Anglo-Amerikan Hukukunda şekil konusu da birinci bölümünde yer almıştır.

Kitabın ikinci bölümünde ise esas konuyu oluşturan Borçlar Hukukunda yazılı şeklin tanımı, gerçekleştirilme aşamaları, metnin içeriği, imza, yazılı şeklin elektronik metinler ve güvenli elektronik imza ile gerçekleştirilmesi; yazılı şeklin türleri; yazılı şekilde yapılmış işlemlerin kaybolması ve değiştirilmesi, şekil eksikliği halinde uygulanması gereken yaptırım; bu konularla ilgili yasal düzenlemeler, gerek doktrinde ve gerekse uygulamada karşılaşılan sorunlar, bu sorunlarla ilgili doktrindeki görüşler incelmiş ve bu sorunların çözümüne ilişkin öneriler belirtilmiştir.

Üçüncü bölümünde ise yazılı şeklin özel hukuka ilişkin çeşitli yasalarda yer alan Borçlar Hukuku işlemleri yönünden somut uygulanmaları, bu işlemlerin yazılı şekle bağlanmasının amacı, şeklin bu işlemler yönünden oluşturulması ve şekil eksikliği halinde uygulanması gereken yaptırıma ilişkin sorulara yanıt aranmıştır.

 
Konu Başlıkları
Şekil Kavramına İlişkin Genel Bilgiler
Yazılı Şekil
Borçlar Hukukumuzda Yazılı Şekle Bağlı İşlemler