Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Belirli Süreli İş Sözleşmeleri ( İş Kanununda ve Türk Borçlar Kanununda )

Belirli Süreli İş Sözleşmeleri ( İş Kanununda ve Türk Borçlar Kanununda )



Sayfa Sayısı
:  
189
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9789750242687

1.040,00 TL











Eserde; günümüz çalışma hayatında önemi git gide artan belirli süreli iş sözleşmeleri; İş Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Deniz İş Kanunu, Basın İş Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamındaki işçiler ve işverenler açısından; en güncel uygulama halleri, en yeni Yargıtay Kararları, Yargıtay İlke Kararları ve ilgili Uluslararası Sözleşmeler eşliğinde; diğer iş sözleşmesi türleriyle karşılaştırılarak, unsurları üzerinde detaylı bilgilerle ve örneklerle uygulamaya yönelik derlenmiştir.


 


Eserde, hangi iş kollarının hangi kanun kapsamında olduğu konusunda detaylı olarak durulmuş; gemi adamı, çocuk bakıcısı, tarım-orman-inşaat işçisi, basın çalışanı, ÖÖKK çalışanı, geçici işçi, sporcu, antrenör, teknik direktör, sanatçı gibi çalışanların uygulamadaki iş ilişkileri ve iş sözleşmeleri detaylı olarak incelenmiştir.


 


Belirli süreli iş sözleşmelerinin sona ermelerinde; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı, ölüm tazminatı, yıllık izin ücreti, fazla mesai ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, cezai şart, ikramiye vb. alacaklarının; hangi hallerde ve kim tarafından talep edilip edilemeyeceği; tüm iş sözleşmesi türleriyle ilişkilendirilerek açıklanmıştır.


 


Konuyla ilgili 2013 yılından beri başka bir eser bulunmamaktadır. Özellikle İş Kanunu'nda ve Türk Borçlar Kanunu'nda yapılan 2012, 2014, 2016 değişiklikleri detaylı olarak işlenmiştir. 


 


Eserde, iş hukukunda eşit davranma ilkesi, cezai şart, ibra sözleşmesi ve kıdem tazminatı konularında en güncel değişikliklerle ve kararlarla önemli uygulama bilgileri sunulmuştur. 


 


Konu Başlıkları


Eşit Davranma İlkesi, Cezai Şart, İbra Sözleşmesi ve Kıdem Tazminatının Uygulamadaki Son Halleri


Belirli Süreli İş Sözleşmelerinin İK ve TBK Anlamında Unsurları ve Sona Erme Halleri


İşveren İle İşçinin, İK ve TBK Anlamında Haklı Nedenle Feshi ve Haksız Feshi


Belirli Süreli İş Sözleşmesini; Eser Sözleşmesi, Asgari ve Azami Süreli İş Sözleşmeleri ve Diğer İş Sözleşmelerinden Ayıran Özellikleri ile Uygulamadaki Son Halleri


Zincirleme Yapılabilen Belirli Süreli İş Sözleşmeleri ve Deneme Süresi


Belirli Süreli İş Sözleşmelerinin Sona Ermesinde Alacak Kalemleri


Mevsimlik İş, Geçici İş İlişkisi, Freelance Çalışma, Part–Time Çalışma, İş Paylaşımı, Yan İşte Çalışma ve Diğer Çalışma Şekilleri


 


Sporcu, Antrenör, Teknik Direktör, Sanatçı, Çocuk Bakıcısı, Gemi Adamı, Tarım İşçisi, Orman İşçisi, İnşaat İşçisi, Esnaf, Basın Çalışanı, Özel Öğretim Kurumu Çalışanı, Geçici İş İlişkisi Çalışanı ve Diğerlerinin Belirli Süreli İş Sözleşmeleri Açısından Değerlendirilmesi