Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (102)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Anonim Şirketlerde Genel Kurul

Anonim Şirketlerde Genel Kurul



Sayfa Sayısı
:  
304
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053006497

322,00 TL











6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girmeden önce başladığım ve 2013 yılında yazımını tamamladığım bu kitabı, özel bazı gerekçelerle yayımlamamıştım.


6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan köklü değişiklikler ile torba yasalarla yapılan değişiklikleri takip ederek, Yargıtay kararları ve içtihatlarını da izleyerek kitap üzerinde gerekli değişiklik, ekleme ve düzenlemeleri yapmaya çalıştım.


Ayrıca, Sermaye Piyasası Kanunu’nda, Bankacılık Kanunu’nda ve Sigortacılık Kanunu’nda yer alan, anonim şirket genel kurul toplantılarına dair hükümlere de, ilgili bölümlerde yer verdim. Bu sayede, özel kanunu bulunan anonim şirketler (örn. Türkiye Varlık Fonu A.Ş. ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. gibi) ve amaç/faaliyet konusu bakımından özel kanunlara tabi anonim şirketler (Enerji Piyasası Kanunları gibi) haricinde, neredeyse tüm anonim şirketleri ilgilendiren genel kurul hükümlerini derlemiş oldum.


Anonim şirketler hakkında kısa bilgilendirme sonrasında, sırasıyla genel kurul çeşitleri, toplantıya katılabilecekler, katılıp oy kullanamayacaklar, genel kurulun yetkileri, yetkinin sınırları, toplantıya çağrı, toplantı başkanlığı, toplantı gündemi, toplantının açılması, gündem maddelerinin görüşülmesi, toplantı tutanağı, toplantı ve karar nisapları, bakanlık temsilcisi, genel kurul kararlarının iptali ve butlanı, elektronik ortamda genel kurul toplantısı ve anonim şirketleri ilgilendiren temel düzenlemelerin neler olduğundan kısaca bahsederek genel kurulla ilgili tüm hususları ayrı başlıklar altında, ayrıntılı sunmaya çalıştım.


Kitabın farklı bölümlerinde, birbirine benzeyen konular ve konu başlıkları olabilir; tekrardan kaçınmayı önlemek adına ilgili olduğu düşünülen başlıklarda daha fazla bilgi vermeye çalışıldı. Diğer taraftan, kitabın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini unutmamak gerekir.