Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Alım veya Satım Konusunda KOMİSYON Sözleşmesi

Alım veya Satım Konusunda KOMİSYON Sözleşmesi



Sayfa Sayısı
:  
304
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750248665

320,00 TL











Bu çalışmada, Türk Borçlar Kanunu hükümleri çerçevesinde "komisyon sözleşmesi" başlığı altında düzenlenen "alım veya satım komisyonculuğu" incelenmektedir. Türk Borçlar Kanunu'nun 532 ilâ 545 maddelerinde komisyoncu ile vekâlet veren arasındaki sözleşme ilişkisi düzenlenmiştir. Komisyoncu, bu sözleşmeye dayanarak kendi adına ve vekâlet veren hesabına üçüncü kişiler ile hukuki işlem yapar. Yine bu sözleşme ile tarafların karşılıklı hak ve borçları belirlenir.


 


Çalışmamızın ilk bölümünde komisyon sözleşmesinin tanımı, unsurları ve hukuki niteliği incelenmiştir. Ayrıca komisyon sözleşmesine benzeyen sözleşmeler ile karşılaştırma yapılmıştır. Bölümün devamında ise alım satım komisyoncusu ile vekâlet veren arasındaki ilişkiye, komisyon sözleşmesinin kurulmasına ve sözleşmenin şekline değinilmiştir. 


 


Çalışmamızın ikinci bölümünde ise komisyon sözleşmesinin hükümleri, komisyoncunun ve vekâlet verenin borçları incelenmiştir. Bir sözleşme ilişkisinde bir tarafın hakkı aynı zamanda diğer tarafın borcunu meydana getirdiği için gereksiz tekrarlardan kaçınmak amacı ile sadece tarafların borçlarına yer verilmiştir. Bölümün devamında komisyon sözleşmesinde özellik taşıyan durumlar yer almaktadır. Son bölümde ise komisyon sözleşmesinin sona ermesi halleri incelenmiştir.


 


Kitapta, alım veya satım komisyonculuğunun Türk Hukukundaki düzenlemesi ve uygulaması yabancı hukuk kaynaklarından da faydalanılmak suretiyle açık bir üslupla irdelenmektedir.


 


Konu Başlıkları


Komisyon Sözleşmesinin Genel Özellikleri


Komisyon Sözleşmesinin Hükümleri


 


Komisyon Sözleşmesinin Sona Ermesi