Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Aile Hukukumuzda Aile Konutu - Mal Rejimleri - Eşin Yasal Miras Payı

Aile Hukukumuzda Aile Konutu - Mal Rejimleri - Eşin Yasal Miras Payı



Sayfa Sayısı
:  
527
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9789750238208

2.440,00 TL









Bu çalışmada 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun kabul ettiği mal rejimleri ile bunlara bağlı olarak ölen eşin terekesinin ve sağ kalan eşin bu terekede oluşacak yasal miras payının hesaplanması ele alınmıştır.

Bu basıda aile konutu kurumuna da yer verilmiştir. Aile konutunun tanımı, özellikleri, aile konutu olmaya bağlı sonuçlar irdelenmiştir. Özellikle eşin aile konutuna ilişkin tasarruflarına (temlik, rehin, kira sözleşmesinin feshi gibi) değinilmiştir.

Mal rejimleri bakımından genel hükümler niteliğindeki kurallara, bu çerçevede mal rejimi sözleşmesinin yapısı, şekli ve taraflar bakımından ehliyet durumu, istisnai nitelikte yürürlüğe giren olağanüstü mal rejimi (mal ayrılığı rejimi), eşlerden alacaklı olan üçüncü şahısların durumu, evlilik devam ederken mal rejimine rağmen eşlerin malları yönetmesi, envanter tutumu ve eşlerin birbirlerine karşı borçları ele alınmıştır.

Yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi çerçevesinde, eşlerin mal grupları, yani edinilmiş malları ile kişisel malları ve paylı mülkiyete tabi olan malları ele alınmıştır. Özellikle edinilmiş mal kavramının tanımı ve mahiyeti, yasada verilen örnekler, kişisel mal kavramı ve yasadaki sınırlı sayıdaki örnekler üzerinde durulmuştur.

Ölüm durumunda (boşanmada da büyük ölçüde geçerli olduğu üzere) ölen eşin artık değeri, artık değerin hesaplanması, üçüncü şahıslara mal aktarımı, katılma alacağının tespiti, bu alacaktan feragat, zamanaşımı, ifası, ifasının ertelenmesi, aile konutuna ilişkin sağ kalan eş lehine tanınan yasal haklar miras hukuku yönüyle birlikte çalışmada yer bulan önemli bazı başlıklar olarak ifade edilebilir.

Konu Başlıkları
    Aile Konutuna İlişkin Yasal Sınırlamalar
    Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi
    Mal Ayrılığı Rejimi
    Paylaşmalı Mal Ayrılığı Rejimi
    Mal Ortaklığı Rejimi
    Sağ Kalan Eşin Yasal Miras Payının Hesaplanması