Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Yargıtay Kararları Işığında Kat Mülkiyetinden Kaynaklanan Davalar

Yargıtay Kararları Işığında Kat Mülkiyetinden Kaynaklanan Davalar



Sayfa Sayısı
:  
1024
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259661

3.540,00 TL











Sanayileşme ve bunun sonucu köyden kente göçün hızlanması, şehirlerde konut ihtiyacının artması sonucunu doğurmuştur. Konut alanlarının yeterince üretilememesi nedeniyle mevcut arsalara önce çok katlı apartmanlar, son yıllarda ise bir veya birden fazla parsele birden fazla bloklar (apartmanlar) yapılmaya başlanmıştır. Böylece gerek apartmanlarda, gerek sitelerde sosyal ve kültürel yönlerden birbirinden farklı insanlar bir arada yaşamak durumunda kalmışlardır.


 


Kat Mülkiyeti Kanununa göre; Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla yükümlüdürler. Bu sınırlar dahilinde kat malikleri bağımsız bölümlerini istedikleri gibi, ortak yerleri ise arsa payları oranında kullanmakta serbesttirler.


 


Sosyal ve kültürel yönden farklılıklarımız; bağımsız bölümleri kullanırken veya ortak alanlardan istifade ederken beraberinde bencil davranışları da getirmekte olup birçok sorunlara ve çatışmalara neden olmaktadır. Ayrıca usulüne uygun yapılmayan genel kurul toplantıları ve kanunun aradığı oy sayısına ulaşmayan genel kurul kararları zaman ve emek kaybına yol açmaktadır.


 


Uzun yıllar bu sorunların çözümünde uygulayıcı olarak çalışmış olan yazarın bu kitabı hazırlamaktaki amacı; apartman veya site yönetiminin sağlıklı olarak oluşturulmasına, genel kurul kararlarının kanuna uygun alınmasına, konut veya işyerinden, kat maliki veya kiracı olarak yararlananların birbirlerini rahatsız edici davranışlardan kaçınmalarına ve ortak alanlardan istifade ederken başkalarının haklarını çiğnememelerine yardımcı olmaktır.


 


Bu kitabın; hukukçulara, yöneticilere ve bağımsız bölümden istifade edenlere sorunların çözümünde yararlı olmasını dileriz.


 


Konu Başlıkları


Genel Kurul Kararlarının İptali Davaları


Aidat ve Avans Alacağı Davaları


Kat Maliklerinin Rahatsız Edilmemesi ile İlgili Davalar


Mimari Projeye Aykırılık ve Eski Hale Getirme Davaları


Anagayrimenkulün Korunması ile İlgili Davalar


Ortak Yerler ile İlgili Davalar


Toplu Yapı (Site) ile İlgili Davalar


Yönetim ve Yönetici ile İlgili Davalar


Arsa Payının Düzeltilmesi Davaları


Isıtma Sistemi ile İlgili Davalar


Riskli Yapı ile İlgili Davalar


 


Ve Diğer Davalar