Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Merkezi Yönetim İçin Devlet Muhasebesi Genel Bütçeli İdareler – Özel Bütçeli İdareler Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar

Merkezi Yönetim İçin Devlet Muhasebesi Genel Bütçeli İdareler – Özel Bütçeli İdareler Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar



Sayfa Sayısı
:  
976
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259708

120,00 TL










Kitap, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile mevzuatta meydana gelen değişikliklere göre gözden geçirilmiş ve gerekli değişikliklerle 8. baskısını yapmıştır.


 


Devlet muhasebesinde kayıtlar mali mevzuatta belirtilen hükümler sonucunda ve muhasebe yönetmeliğindeki kurallara göre yapılmaktadır. Kitap, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerindeki tüm mali işlemleri ayrıntılı örnekler yardımıyla, yeri geldiğinde mevzuatıyla birlikte yeri geldiğinde ise muhasebe mantığıyla açıklayarak konunun bir bütün olarak öğrenilmesini amaçlamaktadır. Kitap bu yönüyle özellikle devlet muhasebesini öğrenmeye yeni başlayanlar başta olmak üzere muhasebe birimleri ile harcama birimlerinde bu işlemlerle uğraşanlar için bir başucu kitabı olacaktır.


 


Mali işlemlerle ilgili örnekler açıklanırken, hangi muhasebe kaydının hangi mevzuat ve hangi muhasebe kuralı gereği yapılması gerektiği yanında bazı işlemlerde de hangi kayıtların yapılmaması gerektiği hususu ayrıca anlatılarak, bu hassas konuda yanlışlık yapılmasının önüne geçilmeye çalışılmıştır.


 


Ayrıca, kitabın ekinde Devlet Muhasebesinde kullanılan kodların tamamını bulabileceğiniz, işlem yaparken işinizi kolaylaştıran özel kartona basılmış "Merkezi Yönetim Özet Hesap Planına" da sahip olabilirsiniz.


 


Konu Başlıkları


Muhasebe Kavramı ve Teorik Yapısı


Genel Muhasebe – Devlet Muhasebesi Farkı


Devlet Muhasebesi İlkeleri, Kavramlar ve Standartları


Devlet Muhasebesindeki Kayıtların Yasal Dayanakları


Merkezi Yönetim Hesaplarına İlişkin Çözümlü Örnekler


Faaliyet – Bütçe Hesaplarının İşleyiş Farklılıkları


Ödenek Hesapları


Değerli Kâğıtlara İlişkin İşlemler


Hazine Hesapları


 


Monografi