Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Marka Hukukunda Karıştırılma Tehlikesi

Marka Hukukunda Karıştırılma Tehlikesi



Sayfa Sayısı
:  
191
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750256080

305,00 TL









KİTAP HAKKINDA
Günümüz şartları ve piyasalarında, marka hukukunda tecavüz çokça yaşanmaktadır. Marka hakkına yönelik bu tecavüz ise büyük ölçüde iltibas yani karıştırılma tehlikesiyle gerçekleşmektedir. Karıştırılma tehlikesinin, kötü niyetli mal veya hizmet sahibi tarafından yaratılması ise markalar arasında karışıklığa yol açıp, ilgili markanın statüsüyle tüketicileri yanıltarak, tercih edilen olarak, ekonomik kâr amacı güdülmektedir.
Karıştırılma tehlikesi ile gerçekleşen tecavüz, diğer tecavüz hallerine kıyasla daha zor tespit edilmektedir. Tespitte, tescilli markalar için Marka Hukuku, tescilsiz markalar için ise Haksız Rekabet Hukuku hükümlerinden faydalanılmıştır. Bu bağlamda karıştırılma tehlikesinin açıklanması, karıştırılma tehlikesi ile marka hakkına tecavüzün nasıl gerçekleştiği ve tespit edilebildiğinin belirlenmesi gerekmektedir.
Bu kitap ilk olarak Marka Hukuku'nun temel unsurlarını hem 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hem de 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu uyarınca incelenmiştir. Devamında marka hukukunda karıştırılma tehlikesi kavramı, hukuki düzenlemeler, karıştırılma tehlikesinin tespiti hususları açıklanmıştır. Hak sahiplerine ışık tutmak adına ise son bölümde, karıştırılma tehlikesinin varlığı halinde marka sahibinin haklarına ve davalara yer verilmiştir.
Marka hukukunda karıştırılma tehlikesi kavramının açıklanarak, bu vesileyle gerçekleşen marka hakkına tecavüzün nasıl gerçekleşip, tespit edildiğini ve tecavüz akabinde marka sahibinin haklarının neler olduğunu, her aşamada Yargıtay kararları ışığında açıklamayı, Eser kendine ilke edinmiştir.