Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

4458 Sayılı Gümrük Kanunu ( Açıklamalı )

4458 Sayılı Gümrük Kanunu ( Açıklamalı )



Sayfa Sayısı
:  
814
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9786058617711

50,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









  1979 yılında Gümrük ve Tekel Bakanlığı Müsteşarlık Makamına bağlı olarak Gümrük Kontrolörleri Kurulunda, 1983 yılında Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürüne bağlı Gümrük Kontrolörleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Gümrük Kontrolörleri, 17.08.2011 tarihinde yayımlanan 649 sayılı KHK ile gerçekleştirilen değişikliklerle Gümrük ve Ticaret Müfettişi unvanını almış olup, halen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmektedirler.

Gümrük Kontrolörleri merkezi denetim elemanı olarak; Gümrükler Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatının her türlü faaliyetleri ile ithalat ve ihracat işlemlerini incelemek, soruşturmak ve teftiş etmek, ayrıca muhtelif Kanunlar çerçevesinde memur suçlarını soruşturmakla görevli olmuşlardır.

Dış ticaretimizin ülke menfaat ve hedefleri doğrultusunda dış ticaret politikalarına uygun olarak izlenmesi ve yönlendirilmesinde, önemli rol oynayan risk analizine dayalı firma ve sektör incelemeleri ile sonradan kontrol sisteminin geliştirilmesi Gümrük Kontrolörlerince gerçekleştirilmiştir.

Gümrük politikalarının belirlenmesi kapsamında, mevzuat hazırlama komisyonlarında aktif bir şekilde görev almışlar ve Gümrük Modernizasyon Projesinin tesisinde önemli rol oynamışlardır. Yine; gümrük uygulamaları ile ilgili olarak ulusal kurumlarla yapılan birçok toplantı ile twinning gibi uluslararası çalışmalarda Gümrük Kontrolörleri, Camiamızı başarıyla temsil etmişlerdir.

Ardından 17.08.2011 tarihinde yayımlanan 649 sayılı KHK ile gerçekleştirilen değişikliklerle Gümrük ve Ticaret Müfettişi unvanını almışlardır. Esasen anılan KHK ile sadece unvan değişmiştir. Hedeflerimiz ve denetim anlayışımız değişmemiştir ve değiş m ey ec ektir.

Sık sık altını çizdiğimiz üzere; hedefimiz stratejik hedef ve amaçlara dayalı, performans esaslı, ilkeli ve tarafsız, şeffaf ve bilgilendirici, etik değerlere sahip, eğitici ve yol gösterici, risk analizlerine dayalı, süreç ve sonuç odaklı, gelişime ve değişime açık, caydırıcı ve önleyici bir denetim birimi olmak olmuştur.

Derneğimizin ismi konusunda yapılan değerlendirmeler, esasen 2013 yılı Dünya Gümrük Günü sloganı ile paralel bir sonuç vermiş ve "yeni" kavramının kullanılmasının denetimde her anlamda yenilenmenin bir yansıması olması arzulanmıştır. Dün'de yaşananları ve söylenenleri dün'de bırakarak, yarınlara "yeni" hedeflere "yeni" söylemlerle yol almayı, ülkemize, milletimize ve camiamıza hizmet etmeyi yine "yeni "den ilke edindik.